Cloudflare turuncu proxy mail teslimatını etkiler mi?

Domain DNS kayıtlarımı Cloudflare’a taşıdım. Web sitesi için A kaydında turuncu proxy açık, ama aynı domainde mail de kullanacağım. MX kaydı mail sunucusuna gidiyor. A kaydının proxied olması mail teslimatını bozar mı, yoksa sadece mail ile ilgili kayıtları DNS-only yapmak yeterli mi?

Kısa cevap: Cloudflare DNS ve Proxy Sorunları başlığında karar verirken önce mevcut kayıtları ve registrar durumunu net görmek gerekir. Domain tarafındaki küçük bir DNS, SSL veya transfer değişikliği web sitesini, mail teslimatını ve doğrulama süreçlerini aynı anda etkileyebilir.

Kontrol adımları:

1. Değişiklikten önce mevcut DNS zone kayıtlarını, nameserverları ve registrar ekran görüntülerini yedekleyin.
  2. Ana domain, www, MX, SPF, DKIM, DMARC, CNAME ve A/AAAA kayıtlarını ayrı ayrı kontrol edin.
  3. Cloudflare kullanıyorsanız web kayıtları ile mail kayıtlarını ayırın; mail hostname kayıtları DNS-only kalmalıdır.
  4. Transfer veya SSL işlemlerinde domain kilidi, auth code, sertifika kapsamı ve 301 yönlendirme durumunu doğrulayın.
  5. Değişiklik sonrası DNS yayılımını, HTTP durum kodlarını ve test mail header sonuçlarını tekrar kontrol edin.

Dikkat edilmesi gerekenler: Tek seferde çok fazla kayıt değiştirmek hata kaynağını bulmayı zorlaştırır. Önce en kritik kayıtları doğrulayın, sonra adım adım ilerleyin. Emin olunmayan durumlarda TTL düşürmek, kayıt yedeği almak ve değişiklikleri mesai dışı olmayan bir saatte yapmak daha güvenlidir.

Not: Domain satın almadan, transfer etmeden veya DNS/mail ayarlarını değiştirmeden önce registrar panelinizde, DNS kayıtlarınızda, marka tescil durumunda ve geçmiş kullanım/spam izlerinde ek kontrol yapın.

Bu yanıt Domaintik Teknik otomasyonu tarafından hazırlanmıştır; uygulamadan önce kendi registrar, DNS ve posta servisinizde doğrulayın.